Kaj moraš upoštevati, ko greš v telovadnico?

  • Kaj bom delala: S katero športno dejavnostjo se boš ukvarjala? Glede na intenzivnost vadbe si lahko olajšaš izbiro celotnega outfita.
  • Kam v resnici grem: Katera oblačila so primerna za telovadbo? Čeprav je tvoj outfit za trening morda videti kot z modne brvi, to ni točno to, kamor greš. Zato ne pozabi napolniti torbe z brisačo, plastenko vode in (če greš sama) na primer s slušalkami.
  • Potila se bom: Da, verjetno se boš. Zato pri izbiri športnih oblačil ne podcenjuj kakovostnih materialov, ki lahko odvajajo znoj.

Superge: obutev za fitnes za samozavesten korak

Čevlji niso vse, vendar lahko prava obutev za fitnes vsekakor zagotovi dobro podlago za kakovostno vadbo. Ne glede na to, ali gre za kardio vadbo, vadbo za moč ali kombinacijo obojega, ti bo zagotovila podporo, stabilnost in blaženje.

Prikaži več

Kakšno vrsto čevljev za fitnes torej izbrati? Veliko zračnosti ti bodo zagotovili čevlji iz mrežaste tkanine, ki so tudi lahki in jih na nogah skoraj ne boš čutila. Vendar pa v nasprotju z lahkim materialom, kot je mrežica, poišči podplat, ki mora biti čvrst in zagotavljati dovolj blaženja, kar boš cenila pri teku, pri preskakovanju kolebnice ali udeležbi na vajah HIIT. Superge v nevtralnih tonih, kot so črna, siva ali bela, zagotavljajo vsestranskost, zato jih lahko brez težav kombiniraš z ostalim outfitom za v telovadnico.

Pajkice in kratke hlače: največja svoboda gibanja

Če želiš trenirati brez ovir, v nahrbtnik ali športno torbo vsekakor vrzi pajkice ali kratke hlače. Kakovosten in elastičen material, ki se tesno prilega telesu, ti zagotavlja popolno svobodo pri vsakem gibanju.

Prikaži več

Izberi materiale, ki vpijajo vlago in te bodo ohranili suhe in udobne tudi med najbolj intenzivno vadbo - zato poišči poliester, spandeks ali najlon. Če se ne moreš odločiti za barvo, so črna, mornarska ali bordo barva vedno odlična izbira in nikoli ne bodo izdajale sledi znoja! Čeprav se zdi, da moraš o tem veliko razmišljati, obstaja veliko blagovnih znamk, ki lahko v slogu združijo funkcionalnost in videz - pajkice Nike so dokaz za to.

Športni modrček: moden in udoben

O pomenu ustreznega modrčka verjetno ni treba razpravljati, zato ga ne smeš podcenjevati! Ne le, da zagotavlja potrebno podporo za zmanjšanje premikanja prsi med vadbo, temveč, kar je še pomembneje, prispeva k udobju. Pri izbiri športnega modrčka je treba upoštevati več dejavnikov: velikost prsi, pa tudi glede na intenzivnost vadbe - dejavnosti, kot sta tek ali HIIT, si zaslužijo modrčke z večjo podporo.

Prikaži več

Tako kot pri pajkicah ali kratkih hlačah je pomembno, da izbereš material, ki dobro odvaja vlago. S paleto nevtralnih tonov ne moreš zgrešiti, če pa si že izbrala črne pajkice, zakaj ne bi poiskala modrčka v svetlejših barvah? Svoje najljubše najdeš pri blagovnih znamkah, kot sta adidas ali Under Armour!


Vsak kos za telovadnico naj ne odraža le tvojega osebnega sloga, ampak naj tudi izboljša tvojo izkušnjo pri vadbi. Pravi outfit ti bo dal več samozavesti in poskrbel, da bo vsak trening potekal še bolje!