Ustrezen modrček je bistvenega pomena

Najpomembnejše pri športnem modrčku je njegovo prileganje. Prepričaj se, da je tesen, vendar ne pretesen. Modrček ne sme stiskati tvojih prsi, temveč le podpirati. Če nisi prepričana o svoji velikosti, se lahko izmeriš sama ali pa se posvetuješ v specializirani trgovini. 

Pravi modrček se mora udobno prilegati prsnemu košu, tako da se rob ne dviguje. Naramnice se ne smejo zarezovati v ramena ali zdrsniti z njih, košarice pa ne smejo imeti izboklin ali vdolbin.

Izbira športnega modrčka za večje prsi

Največja podpora je zelo pomembna, zlasti če iščeš športni moderček za večje prsi. Kaj ti bo resnično pomagalo, da se boš med vadbo počutila udobno? Poišči modrček z nastavljivimi širokimi naramnicami, manjšim izrezom in širokim spodnjim robom. Z nastavljivimi naramnicami boš lahko prilagodila prileganje svojim potrebam, širši spodnji rob pa ti bo zagotovil dodatno oporo in preprečil morebitno tiščanje ali odrgnine.

Bodi pozorna tudi na obremenitev pri svojem najljubšem športu. Za aktivnosti z višjo intenzivnostjo, kot je tek, izberi kompresijski športni nedrček ali enkapsulacijsko vrsto, lahko pa izbereš tudi takšnega, ki ti nudi obe podpori. Enkapsulacijski modrčki imajo košarice, ki ločujejo in podpirajo prsi ločeno, medtem ko kompresijski modrčki stiskajo prsi skupaj, da bi zmanjšali njihovo gibanje med športom.

Prikaži več

Kako izbrati pravi material modrčka?

Pri izbiri pravega materiala poišči material, ki odvaja vlago in te med vadbo ohranja suho. Materiali, kot sta spandeks in poliester, se pogosto uporabljajo za športne nedrčke, ker so raztegljivi in dihajo.

Nekatere blagovne znamke so začele uporabljati trajnostne materiale, kot sta reciklirani poliester in organski bombaž, zato lahko izbereš športni modrček, ki je izdelan v skladu s tvojimi vrednotami.

Prikaži več

Izberi svoj osebni športni stil!

Pri različnih športih so potrebne različne ravni podpore in pokritosti. Danes imajo številne športne blagovne znamke veliko izbiro elegantnih in modnih modrčkov.

Na primer, športni modrček z nizko podporo in prekrižanimi naramnicami na hrbtu je kot nalašč za jogo. Če iščeš športni modrček za tek, izberi takega, ki je zasnovan za intenzivno vadbo in zagotavlja maksimalno udobje. Si pripravljena na tek? Oglej si ponudbo športnih modrčkov Nike s širokim naborom stilov z visoko podporo.

Prikaži več

 

Ali raje hodiš v telovadnico in na skupinske vadbe? Potem boš zagotovo potrebovala modrček z V-izrezom in srednjo podporo. Vse te zahteve izpolnjujejo športni modrčki Under Armour, ki so visokokakovostni in ti nudijo potrebno podporo ter so hkrati modni in barviti.

Prikaži več

Kako pravilno skrbeti za športni nedrček

Pomembno je, da za modrček pravilno skrbiš, saj bo le tako zdržal dlje časa. Vedno upoštevaj navodila za nego na etiketi, ki običajno zahteva ročno pranje in sušenje na zraku. Izogibaj se uporabi mehčalca ali sušilnega stroja, saj lahko uničijo vlakna tkanine in s tem tudi obliko modrčka, ki sčasoma izgubi oporo. Prav tako je dobro kupiti več modrčkov, da jih lahko menjaš in ne nosiš vsak dan istega.

Ali že veš, kakšen športni modrček izbrati, da se boš med vadbo počutila samozavestno in udobno? Upamo, da zdaj že veš!