Kako določiti svoj tip postave?

Če imaš polnejše prsi, zaobljen srednji del in ožje boke, imaš verjetno tip postave jabolka. To lahko potrdiš tako, da preveriš, ali je obseg tvojega pasu enak ali večji od obsega bokov. Če je tako, si vredu!


Če upoštevaš svoj tip postave, boš lažje izbirala med včasih skoraj nepreglednim številom krojev, barv in vzorcev. Lažje ugotoviš, kaj ti ustreza in čemu se moraš izogniti. Izognila se boš nepotrebnim zamenjavam, vračilom ali oblačilom, v katerih se ne boš počutila udobno.

Katere so prednosti posteve tipa jabolko?

Na kratko, božanske obline! Polnejše prsi in zaobljen srednji del telesa ti dajejo mehko, dostopno vzdušje, ki izžareva samozavest in šarm. Razveseli se tega, kar imaš, in poudari svojo edinstveno postavo. Ne pozabi biti ponosna tudi na svoje noge in jih postavi na ogled!

Kaj izbrati in česa ne pri tipu postave jabolko

Kaj izbrati:

  • High-waist kroji - Izberi kose z elastiko ali pasom pod prsi, ki poudari tvojo obliko, ne da bi te tiščali. Enako velja za hlače z visokim pasom.
  • Tunike - tunike prekrijejo tvoje obline, hkrati pa so odlična izbira za postavo jabolka.

Prikaži več

  • Majice z V- izrezom - Izberi bluze z V - izrezom, ki podaljšajo trup in pritegnejo pozornost na zgornji del trupa. Takšne majice bodo videti odlično s plapolajočimi rokavi, ki po nepotrebnem ne objemajo rok in v nasprotju z balonastimi rokavi ne povečujejo obsega zgornjega dela telesa.

Izogibaj se:

  • Boxy topi – Izogibaj se zgornjim kosom oblačil s karirastim vzorcem ali ohlapnim krojem, saj lahko preobremenijo tvojo postavo.
  • Cropped topi – Izogibaj se cropp topom, ki poudarjajo tvoj trebuh.
  • Low rise hlače - Po nepotrebnem opozarjajo na razliko med širšim oprsjem in ožjimi boki, zato si raje prizadevaj za nasprotno.

Kako izbrati pravi kroj obleke

Empire obleka
Poudari svoj dekolte in noge! Za to je prava izbira empire obleka z visokim pasom in oprijetim delom pod prsmi. Ohlapno krilo ne bo po nepotrebnem objemalo trebuha. Pri tem slogu lahko izbiraš med različnimi vrstami rokavov in ne boj se nositi kratkih ali celo mini oblek ter pokazati nog!

Srajčna obleka
Srajčne obleke na pomoč! Z zapenjanjem na gumbe ustvari navpično linijo, ki vizualno zoži tvoj srednji del, strukturirana silhueta pa poudari tvoje obline na vseh pravih mestih.

Prikaži več

Zavita obleka
Dobro se boš počutila tudi v zaviti obleki, ki ustvarja naravni V-izrez, struktura obleke pa bo odvrnila pozornost od problematičnih predelov, še posebej, če boš izbrala kakšen zabaven vzorec.

 

Spodnji del, ki laska tvojim oblinam

Krila A-kroja
Poiščite krila A-kroja ali razširjene silhuete, ki upoštevajo tvoje proporce in oblikujejo laskavo postavo.

Skinny kavbojke
Noge so močna stran pri postavi tipa jabolka! Zato zagotovo ne škodi, če jim nameniš več pozornosti. Se strinjaš?

Prikaži več

Temne barve in navpični vzorci
Izberi spodnji del v temnih barvah ali z navpičnimi vzorci, ki bodo zožili tvojo postavo. Še ena prednost je, da bodo spodnji deli z višjim pasom in navpičnimi vzorci vizualno podaljšali tvoje že tako lepe noge!

 

Udobno spodnje perilo in kopalke

Investiraj v modrčke, ki dvignejo in oblikujejo tvoje polno oprsje, in izberi spodnje perilo z visokim pasom, ki zgladi in izravna tvoj trebuh. Pri kopalkah razmisli o modelih z različnimi vrstami izrezov, da prikriješ predele, kjer si manj samozavestna. Če želiš izvedeti več, si oglej tudi naš priročnik o tem, kako izbrati kopalke za svoj tip postave!

Upamo, da ti je bil naš priročnik v pomoč! Ključno pa je, da sprejmeš svoje obline in se oblečeš tako, da se počutiš udobno in samozavestno.