Mala črna obleka

Mala črna obleka, ki jo je v dvajsetih letih prejšnjega stoletja uvedla Coco Chanel, je brezčasen simbol elegance, preprostosti in vsestranskosti. Zaradi možnosti, da jo lahko oblečeš navzgor ali navzdol, hkrati pa ostaneš izrazito ženstvena, je postala osnovni kos ženskih garderobnih omar. Majhna ženska obleka uteleša sodoben občutek ženskosti, ki ceni tako slog kot praktičnost, zato je močno žensko oblačilo.


Nasveti za nošenje:

  • Casual outfit: Za bolj ležeren in sproščen videz obleci denim jakno. Izberi bele superge, da bo videz udoben in lahkoten. Za pridih elegance se opremi s preprosto usnjeno crossbody torbico in parom majhnih uhanov.
  • Eleganten outfit: Za klasičen in prefinjen videz obuj črne ali nude salonarje. Dodaj še večerno torbico in drzne okrogle uhane, ki bodo poskrbeli za kanček glamurja. Zaključi z oprijetim suknjičem, ki ne bo samo povečal elegance, ampak tudi poskrbel za toploto ob hladnejših večerih. Nežna zapestnica ali zapestna ura lahko dodata še zadnji pridih prefinjenosti.

Prikaži več

Pencil krila

Krilo v šencil kroju, ki je bilo priljubljeno v petdesetih letih prejšnjega stoletja, je simbol ženske profesionalnosti in prefinjenosti. Prilegajoča se silhueta, ki tesno sledi liniji nog ter poudarja pas in boke, je bila osnovni kos ženskih pisarniških oblačil. Pencil krilo predstavlja mešanico ženstvenosti in avtoritete ter odraža spreminjajočo se vlogo žensk na delovnem mestu in v družbi.


Nasveti za nošenje:

  • Casual outfit: Za lahkoten videz kombiniraj pencil krilo z mehko bombažno majico. Za udobje in slog obuj balerinke. Torbica tote je kot nalašč za prenašanje najnujnejših stvari, dolga verižica z obeskom pa lahko outfitu doda osrednjo točko. Videz dopolni z usnjeno jakno, ki je idealna za hladnejši dan ali prehod v večer.
  • Eleganten outfit: Pencil krila kombiniraj s svileno bluzo in jo zapogni, da poudariš pas. Izberi salonarje s koničastimi petami, ki podaljšajo noge in dodajo formalnost. S strukturirano torbico, bisernimi uhani in tankim pasom lahko še bolj poudariš eleganco kompleta. Prilegajoči se suknjič ali prefinjen šal kot zgornji sloj bo zagotovil, da bo outfit primeren za bolj elegantne priložnosti.

Prikaži več

Široke hlače z visokim pasom

Široke hlače z visokim pasom, udobne in elegantne, so se pojavile v začetku 20. stoletja. Sprva so ženske le redko nosile hlače, vendar so jih družbene spremembe v dvajsetih in tridesetih letih 20. stoletja sprejele. Ikone, kot sta Marlene Dietrich in Katharine Hepburn, so popularizirale te hlače in ponudile osvobajajočo alternativo omejujočim oblačilom. Stil, ki se pogosto povezuje z gibanji za enakost spolov, je zaradi udobja, vsestranskosti in elegance še danes stalnica v garderobi.

Nasveti za nošenje:

  • Casual outfit: Za uravnoteženje obsega kombiniraj te hlače z oprijeto majico ali s črtasto majico, ki je vpeta v outfit. Za dan na prostem obuj bele superge. S platneno torbo, preprostim usnjenim pasom in debelejšo uro lahko ohraniš funkcionalen, a moden videz. Za dodatno plast, ki govori o praktičnosti in slogu, obleci bombažno jakno.
  • Eleganten outfit: Če želiš ohraniti čiste in prefinjene linije, hlače kombiniraj z oprijeto bluzo ali elegantnim bodijem. Za udobje in slog izberi gležnjarje s srednjo peto ali mokasine. Omisli si strukturirano usnjeno torbico, tanko zlato verižico in nežne okorgle uhane. Dolg, krojen plašč ali prefinjen trenčkot bosta poskrbela za toplino in eleganco ob bolj elegantnih priložnostih.

Prikaži več

Svilene bluze

Svilena bluza, ki je bila nekoč luksuzni izdelek in simbol statusa, je v žensko modo vnesla eleganco. Priljubljena je bila konec 19. in v začetku 20. stoletja, pogosto okrašena s čipkami in vezeninami. S spreminjanjem mode se je spreminjala tudi svilena bluza, od krojenih do sproščenih oblik. Zaradi svoje prilagodljivosti je še vedno aktualna, saj lahko prehaja od formalnih do vsakdanjih oblačil. Danes predstavlja sodoben pogled na ženstvenost, ki usklajuje tradicijo in napredek, podobno kot široke hlače z visokim pasom.

Nasveti za nošenje:

  • Casual outfit: Svileno bluzo nosi rahlo ohlapno čez par temnih spranih kavbojk, da ustvariš kontrast med prefinjeno bluzo in ležernim jeansom. Za sproščen dan dodaj udobne mokasine ali superge in crossbody torbico. Vse skupaj dopolni s preprosto verižico z obeskom in nizom zapestnic. Lahka pletena jopica lahko služi kot udoben in eleganten zgornji sloj.
  • Eleganten outfit: Za ženstven in eleganten videz svileno bluzo zatlači v krilo z visokim pasom, v obliki črke A ali plisirano krilo. Izberi sandale ali salonarje, ki bodo dodali višino in gracioznost. Majhna večerna torbica, biserni uhani in nežna ura ali zapestnica lahko dopolnijo prefinjenost outfita. Outfit zaključi z oprijetim suknjičem ali elegantnim svilenim šalom, ki ga boš tako še dodatno polepšala.

Prikaži več