Kako izbrati kopalke po modelu?

Ali poznaš razliko med enodelnimi in monokini kopalkami? Katere kopalke so boljše za tiste, ki jih sonce hitro opeče in za tiste, ki si želijo dodatno oblikovati telo?

Enodelne kopalke niso samo za športne navdušenke

Klasičen model, v katerem boš videti odlično! Na izbiro imaš veliko različnih modelov enodelnih kopalk, ki se prilegajo ženskim oblinam. Nam so najbolj všeč s cvetličnimi in živalskimi vzorci. Ampak, če se odločiš za nekaj brezčasnega, ne moreš zgrešili s črnimi ali rdečimi enodelnimi kopalkami.

Prikaži več

Dvodelne kopalke so idealne za sončenje

Ali je tvoj glavni cilj tega poletja zagorela koža? Izberi dvodelne kopalke. Če imaš več parov dvodelnih kopalk, jih lahko tudi kombiniraš na več načinov. Kaj praviš na vzorčaste kopalke z naborki ali v neon barvah? Ali so ti zgornji deli kopalk bolj všeč z eno naramnico ali brez naramnic, za še boljšo porjavitev?

Prikaži več

Tankini kot trendi izbira za na plažo

Ali te sonce hitro opeče? Preizkusi tankini, dvodelne kopalke z daljšim zgornjim delom in hlačkami. Super izgledajo na vseh postavah in so odlična izbira tudi za nosečnice. Tankini z naramnicami je klasična izbira, kaj praviš na zgornji del, ki se zaveže okoli vratu?

Prikaži več

Monokini: zapeljive enodene kopalke

Monokini so enodelne kopalke, ki imajo več izrezov kot navadne enodelne kopalke in tako pokažejo dosti več kože. Vendar ne pozabi, če boš dlje časa izpostavljena soncu v monokiniju, bo tvoja koža porjavela neenakomerno.

Prikaži več

Brazilske hlačke: kompromis med tanga in navadnimi hlačkami

Brazilske hlačke imajo večji izrez kot navadne hlačke. Kombiniraš jih lahko z nedrčkom iste barve ali pa se lahko poigravaš z barvami in izbereš zgornji in spodnji del v različnih barvah, ki se ujemajo.

Prikaži več

Kopalke za oblikovanje telesa niso samo za močnejše postave

Vsaka ženska, ki si želi oblikovati svoje telo bo cenila kopalke, ki ji pri tem pomagajo. Zahvaljujoč elastiki in zategovalnim materialom, take kopalke telo utrdijo in so obenem tudi udobne. Najdeš jih v različnih barvah, vzorcih in izrezih. Preizkusi enodelne kopalke v temnejših barvah z asimetričnim cvetličnim vzorcem.

Kako izbrati kopalke, ki so primerne za določeno postavo?

Ne veš katere kopalke bodo najlepše izgledale na tebi? Naj te navdihne tvoja postava.

plavky pro různé druhy postavZa postavo v obliki Hruške so naborki na vrhu top izbira

Hruškasta oblika je značilna po širših bokih in ožjem ramenskem obsegu. Izberi kopalke, ki bodo preusmerile pozornost na zgornji del telesa. Kombiniraj barvite zgornje dele kopalk z bolj enostavnimi hlačkami.

Če je tvoja postava v obliki Jabolka, se ti bo prilegal V-izrez

Super boš videti v enodelnih kopalkah, ki te bodo optično »podaljšale«. Preizkusi tankini ali monokini, ki zelo hitro ustvarijo tak efekt. Če so ti dvodelne kopalke bolj pri srcu, si izberi hlačke z visokim pasom.

Ali imaš postavo v obliki Peščene ure? Bodi drzna!

Pomembno je, da izpostaviš tvojo ženstveno obliko – ozek pas in enakomerno široke boke ter ramena. Bikini, kopalke brez naramnic ali izrazite kopalke bodo na tebi videti odlično. Igraj se z vpadljivimi vzorci!

Dodaj volumen ožjim postavam

Ali si bolj športne postave in nimaš izrazitih oblin? Nekateri modeli kopalk ti lahko pomagajo pri oblikovanju postave. Za dvodelne kopalke izberi spodnje dele, ki so nižje v pasu in se lahko pri strani zavežejo. Za enodelne kopalke poskrbi, da imajo pas bolj izpostavljen.

Za postavo v obliki Obrnjenega trikotnika, poudari  spodnji del telesa

Tvoja ramena so širšega obsega kot tvoji boki. Sezi po spodnjem delu kopalk v izrazitejših barvah in vzorcih. Za nasprotje pa si nadeni zgornji del kopalk v bolj umirjenih barvah. Modrček, ki se zaveže okoli vratu ali na eno ramo bo na tebi videti odlično.

Kako izbrati pravo velikost kopalk?

Obstajajo trije koraki do novih idealnih kopalk:

1) Izmeri obseg svojega prsnega koša natančno pod prsi.

2) Nato izmeri obseg svojega oprsja preko prs. Meri čez najširši obseg, ki gre čez tvoje bradavice. Meri se brez modrčka ali pa v modrčku iz tankega materiala.

3) Izmeri obseg svojih bokov

Naramnice ne smejo biti preveč tesne, niti preveč ohlapne. Modrček mora zagotoviti dovolj podpore za tvoj izrez in mora prekriti tvoje prsi. Hlačke morajo biti udobne in ne smejo biti preohlapne.

jak změřit velikost plavek

Kateri materiali so primerni za kopalke?

Izberi kakovostne materiale, ki so odporni na klor, morsko sol in sonce. Blago mora biti vzdržljivo, fleksibilno, hitrosušeče in ne sme biti preveč tanko. Vse to lahko dosežejo sintetični materiali kot so elastan, poliester ali poliamid, ki so večinoma med seboj tudi mešani. Najbolj znan material za kopalke pa je Lycra ali Spandex, ki je dobil ime po podjetjih, ki upravljata z zelo prožno tkanino iz poliuretana.

Kako prati kopalke?

Če želiš obdržati kopalke še mnoga leta, moraš z njimi lepo ravnati. Material kopalk potrebuje pravo nego, da obdrži vse lastnosti, zato da se blago ne raztegne ali zbledi.

  • Kopalke splahni pod mrzlo vodo takoj po kopanju. Tako boš z njih odstranila klor, morsko sol ali mivko.
  • Zaščiti svoje kopalke pred sončnimi kremami, saj jih lahko razbarvajo. Najbolje to opraviš tako, da se najprej namažeš s sončno kremo in si oblečeš kopalke šele, ko se krema vpije.
  • Kopalke peri ročno ali v pralnem stroju na posebnem programu. Nekateri detergenti so lahko agresivni in material se tako z več pranji počasi uniči, zatorej uporabi nežnejše detergente za ročno pranje.
  • Pusti, da se kopalke naravno posušijo in se izogibaj sušilcem.
  • Vedno jih hrani v suhem prostoru. Nikoli jih ne ovijaj v mokro brisačo.

Kopalke nas spremljajo skozi prijetna poletja, zato se moramo v njih počutiti odlično. Ali si se zaljubila v kakšne druge kopalke, ki niso iz med našimi predlogi? Ni pomembno! Konec koncev, samozavest je najpomembnejši dodatek k ženski lepoti, s tem pa se ne morejo meriti niti modna pravila.